Beneficii

Valoarea adaugata a proiectului e asigurata in primul rand prin menirea acestuia de a imbunatati calitativ procesul de formare profesionala a studentilor si de a crea o viitoare forta de munca bine calificata, competenta si productiva.
Prin stagiile de practica coordonate prin intermediul acestui proiect se contribuie in mod nemijlocit la cresterea numarului de ore alocate exclusiv pregatirii profesionale. Prin organizarea stagiilor de pregatire practica prevazute ca obligatorii in curriculum, pentru 360 de studenti, contribuim la cresterea nr de persoane din grupul tinta care beneficiaza de formare profesionala initiala fata de perioada anterioara
Prin crearea unei intreprinderi simulate, care va dispune si de cateva echipamente performante, vom da sansa studentilor sa isi formeze deprinderi practice, sa utilizeze softuri si echipamente de inalta precizie, fara a implica riscuri financiare. Aceste deprinderi vor fi apoi transferate in mediul real, la viitoare locuri de munca. Proiectul urmareste implementarea de activitati inovatoare prin dezvoltarea unor mijloace proprii pentru pregatirea practica a studentilor prin crearea unei entitati de profil virtual, in cadrul intreprinderii simulate. Proiectul raspunde atat nevoilor studentilor de a se familiariza cu mediul specific domeniului ocupational pe care doresc sa il urmeze, cat si nevoilor angajatorilor de a beneficia de resurse umane formate in spiritul si cultura organizationala a respectivei institutii, astfel incat pe piata muncii universitatile sa furnizeze forta de munca calificata.
Valoarea adaugata a proiectului rezida si din parteneriatele dintre universitate si organizatiile profesionale din domeniul medical prin care se urmareste incurajarea si dezvoltarea unei atitudini deschise, de cooperare, facilitand astfel ocuparea in cadrul acestora, a studentilor care se gasesc in cautarea unui loc de munca adecvat pregatirii educationale.
In cele 18 luni de derulare a proiectului se va elabora si consolida o infrastructura care sa asigure continuarea colaborarii si a parteneriatelor in desfasurarea activitatii de practica pt generatiile urmatoare de studenti.Prin consiliere directa, personalizata si prin pregatire practica, proiectul ofera membrilor grupului tinta competente profesionale si informatii concrete despre asteptarile angajatorilor, despre cadrul legal si economic la care sa se raporteze, elemente de autoevaluare continua pe piata muncii, crescandu-le adaptabilitatea la cerintele unui loc de munca.